Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/onlinepokerencasino.nl/mangadvd.nl/includes/function.php on line 385
Bekende Manga | Mangadvd.nl
Bekende Manga

Bekende Manga verhalen en personages

Omdat er zoveel verschillende Manga tijdschriften en verhalen zijn uitgebracht, wordt er gebruik gemaakt van verschillede (soorten) Manga karakters. Hieronder vindt u de meest bekende en populairste.

Shojo en Josei

Dit zijn meisjes die onrealistisch zijn afgebeeld, zo hebben ze bijvoorbeeld hele lange benen, grote hoofden of extreem grote ogen. De meisjes zijn vaak op een schattige manier afgebeeld: van strikjes in het haar tot onschuldige gezichtsuitdrukkingen. De strips met deze karakters zijn daarom ook vaak bedoeld voor vrouwen, en gaan over romantiek of over de alledaagse gebeurtenissen van een Japanse vrouw.

Chibi

Chibi's worden gebruikt wanneer een Mangapersonage extreme emoties ervaart. Chibi's zijn kleine poppetjes, die kleiner zijn dat het orginele Mangapersonage, waarbij alle kenmerkende eigenschappen van dat personage zijn versterkt. Naast de functie om emotie uit te drukken, worden Chibi's ook regelmatig gebruikt om de pagina op te fleuren.

Akira

Akira is een bekend Manga verhaal geschreven in Japan, maar deze werd zo populair dat het zelfs naar het Nederlands is vertaald en hier ook is uitgebracht. Deze Manga werd voor het eerst in 1982 gepubliceerd in Japan, en het heeft maar liefst 20 jaar geduurd voordat deze in Nederland werd uitgebracht. Het verhaal gaat over de fictieve stad Neo-Tokyo in 2019, die door een bom verwoest wordt. Het hoofdpersonage is Tetsuo Shima, die erachter komt dat hij speciale krachten tot zijn beschikking heeft. 

Dragonball 

Alhoewel de anime-variant van deze serie wellicht meer bekend is, is de Dragonball Manga ook zeer populair. Dragonball is van oorsprong dan ook gemaakt als Manga serie, en werd wekelijks gepubliceerd in een tijdschrift van 1984 tot 1995. In Dragonball kunnen we het leven van Goku volgen, dat vol avonturen zit. Goku gaat op reis op zoek naar dragonballs, gedurende deze reis maakt het veel gevechten mee. De Nederlandse versie van dit Manga verhaal bestaat uit 85 volumes.

Terug naar overzicht