Manga producten

Naast dat Manga in allerlei genres voorkomt, en voor verschillende doelgroepen is bedoeld, zijn er ook verschillende producten te koop die gebaseerd zijn op Manga. 

Tijdschriften

Ten eerste zijn er natuurlijk de Manga tijdschriften, dit is de meest bekende (en originele) vorm van Manga. In Nederland bestaat er bijvoorbeeld het tijdschrift Aniway, wat gebaseerd is op Japanse Manga. Hier zijn losse tijdschriften van beschikbaar, maar ook een jaarlijks abonnement. Dit tijdschrift komt 4 keer per jaar uit, dus dat is minder vaak dan het gemiddelde tijdschrift dat in Nederland verkocht wordt. 

Manga spellen

Op het internet zijn verschillende games beschikbaar in de bekende stijl van Manga, zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen Manga personage creëren. De make-up en kleding kunt u dan geheel naar uw smaak toepassen. Daarnaast zijn er actie games die gebaseerd zijn op Manga, zoals Dragon Ball. Deze bekende game is ook beschikbaar voor verschillende bekende consoles, zoals Playstation, Xbox en Nintendo.

Manga kleding

Wanneer u bijvoorbeeld naar een Manga conventie gaat, is het gebruikelijk om u te verkleden. Hiervoor heeft u natuurlijk Manga kleding of een Manga kostuum voor nodig. Deze kunt u (online) kopen, maar er zijn ook fans die de kleding zelf maken. Dit valt ook allemaal onder de naam Cosplay. Koop bijvoorbeeld een kostuum van de Manga-variant van Alice in Wonderland (Ciel in Wonderland).

Overig

Naast tijdschriften, spellen en kleding, zijn er ook nog andere Manga producten te koop. Zo kunt u ook nog Manga bordspellen of kaartspellen kopen of een T-shirt of beeldje van uw favoriete Manga personage voor de echte verzamelaars. Of koopt u liever een sleutelhanger, poster of mok? Er is verschillende Manga merchandise te koop, dus er is voor ieder wat wils.

Hieronder vindt u enkele shops waar Manga producten worden verkocht. Als u van Manga houdt en op zoekt bent naar Manga merchandise, bent u hier op de juiste plek.